Om nettstedet

Det har vært skrevet kilometervis om norske skihelter, som Thorleif Haug, Hallgeir Brenden, Harald Grønningen, Pål Tyldum, Ivar Formo, Oddvar Brå, Berit Aunli, Vegard Ulvang, Bjørn Dæhlie, Thomas Alsgaard, Marit Bjørgen, Therese Johaug og Petter Northug. På samme måte har det vært skrevet mye om store norske seire i VM og OL opp gjennom årene. Men hva med alle de små seirene? Hva med alle de andre store skiløperne, som kanskje markerte seg både nasjonalt og internasjonalt, men som aldri fikk Den store seieren? Hvem husker f.eks. den første norske stafettseieren i Svenska Skidspelen for drøyt 50 år siden? Hvem husker Bondeungdomslagets dominans i de norske NM-stafettene på 1970-tallet?

I stort sett hvert eneste OL og VM har det vært én eller flere løpere i den norske troppen som ikke har fått gå en eneste distanse. Hvem husker disse? I stort sett hvert eneste NM dukker det opp en overraskelse eller to, men som aldri når helt til topps. Og i hver eneste NM-stafett får noen av de litt mer ukjente skiheltene vist seg fram, og kanskje gitt et avgjørende bidrag til at klubben får med seg en NM-medalje hjem.

Dette nettstedet skal handle om disse. De glemte historiene og de glemte skiheltene. Men vi kommer selvsagt til å skrive noe om de store og kjente også.

Nettstedet er et overskuddsprosjekt. Det betyr at det bare vil bli oppdatert når vi har tid og overskudd til å oppdatere det.

Har du noe å bidra med? Tekst, bilder, gode historier? Så tar vi selvsagt gjerne imot forslag og bidrag!

God lesning!

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *